Julkaistu

Kissan hammaskiven poisto

kissan hammaskiven poisto


Kissan hammaskiven poisto on tärkeää

Kissan hammaskiven poisto eläinlääkärissä on yleinen toimenpide. Kissan hammaskivi on niin yleinen kissojen suusairaus, että jopa 80% aikuisista kissoista kärsii hammaskivestä, plakista, ientuehduksta tai kaikista näistä yhdessä. Koska kissan huono suuhygienia altistaa kissan monelle vakavalle sairaudelle ja aiheuttaa kissalle jatkuvaa kipua ja särkyä, kissan hampaiden puhtaudesta ja terveydestä kannattaa pitää hyvää huolta.

Vaikka hammaskivi vaivaa useimmin ikääntyneitä kissoja, hammaskiveä voi tulla ihan nuorellekin kissalle. Hampaiden harjaaminen on tehokas keino pitää kissan hampaat puhtaana, mutta olemassa oleva kissan hammaskiveä ei saa pois harjaamalla. Pahanhajuinen hengitys, verestävät tai punoittavat ikenet tai hammaskivi ovat kaikki merkkejä siitä, että kissa on syytä viedä eläinlääkäriin tarkastettavaksi.

Täsmätuotteet kissan hampaiden kotihoitoon

Kissan päivittäisen suuhygienian hoitoon on tänä päivänä tarjolla perinteisen hammasharjan ja hammastahnan lisäksi tehokkaita tuotteita, joiden käyttö on helppoa ja nopeaa. Oxyfresh hammasgeeli ja kissan juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos puhdistavat tehokkaasti kissan hampaita, ilman harjaamista.