Julkaistu

Kissan sterilointi

Kissan sterilointi


Kissan sterilointi on tärkeää

Kissan sterilointi estää kissaa tulemasta kiimaan ja estää näin myös kissaa lisääntymästä. Kissan sterilisaatio ehkäisee myös kissaa sairastumasta kohtutulehdukseen. Kissan sterilointia suositellaan kaikille niille kissoille, joita ei ole suunniteltu siitoskäyttöön.

Mihin asioihin kissan sterilointi vaikuttaa?

Kissan leikkaus estää tehokkaasti ei-toivotun lisääntymisen. Hallitsemattomasti lisääntyvät kissapopulaatiot ovat edelleen Suomessa iso ongelma, vaikka siitä on pidetty vuosikymmenten ajan erilaisia valistuskampanjoita. Suomessa on jatkuvasti paljon enemmän kissoja vailla koteja kuin koteja vailla kissoja ja kissan leikkaus on ainoa tehokas keino ehkäistä kissojen lisääntyminen.

Kissan sterilointi edistää myös kissan terveyttä vaikkakin leikattu kissa on alttiimpi ylipainolle.

Minkä ikäisenä kissan voi steriloida?

Aikuisen kissan voi leikata missä iässä tahansa, mutta nuoren kissan sterilaatio on hyvä tehdä heti ensimmäisen kiiman jälkeen, jolloin kissa on keskimäärin 8 kk ikäinen. Ajankohdasta voi keskustella ja sopia eläinlääkärin kanssa, joka mielellään neuvoo ja opastaa.

Leikattu kissa tarvitsee leikatun kissan ruokaa

Kun kissa steriloidaan, sen hormonitoiminta muuttuu ja kissa lihoo helposti. Kissan ylipaino ei ole ainoastaan kosmeettinen ongelma, vaan ylipaino altistaa kissan monelle vakavalle sairaudelle. Siksi leikatulle kissalle tulee antaa sille sopivaa ravintoa heti leikkauspäivästä alkaen. CLINIVET Light Cat on kevyt kissanruoka, joka ehkäisee kissan ylipainoa ja virtsakivien syntymistä.