Julkaistu

Koiran hammaskiven poisto

Koiran-hammaskiven-poisto


Koiran hammaskiven poisto on tärkeää

Koiran hammaskiven poisto on varsin yleinen eläinlääkäreiden tekemä toimenpide. Koiran hammaskivi on niin yleinen koirien suusairaus, että jopa 80% aikuisista koirista kärsii hammaskivestä, plakista, ientuehduksta tai kaikista näistä yhdessä. Koska koiran huono suuhygienia altistaa koiran monelle vakavalle sairaudelle ja aiheuttaa koiralle jatkuvaa kipua ja särkyä, koiran hampaiden puhtaudesta ja terveydestä tulee jokaisen koiran omistajan pitää hyvää huolta.

Vaikka hammaskivi vaivaa useimmin ikääntyneitä koiria sekä pieniä ja kapeakuonoisia koiria, hammaskiveä voi tulla ihan nuorellekin koiralle. Koiran hampaiden harjaaminen on hyvä keino ehkäistä koiran hammasongelmia, mutta olemassa olevaa, jo syntynyttä koiran hammaskiveä ei saa enää pois harjaamalla. Pahanhajuinen hengitys, verestävät tai punoittavat ikenet tai hammaskivi ovat kaikki merkkejä siitä, että koira on syytä viedä eläinlääkäriin tarkastettavaksi.

Koiran hammaskiven poisto eläinlääkärissä

Joskus saattaa käydä niin, että vaikka kuinka huolehtisi koiran suuhygieniasta, koiralle tulee hammaskiveä. Vähäinen määrä koiran hammaskiveä on hoidettavissa kotikonstein Oxyfresh hammasgeelillä ja Oxyfresh hammasliuoksella, mutta jos hammaskiveä on runsaasti, koiran ikenet ovat tulehtuneet, koira tarvitsee eläinlääkärin apua.

Eläinlääkärissä koiran suu ja hampaat tutkitaan ensin silmämääräisesti ja tarvittaessa koira rauhoitetaan (nukutetaan) ja hampaat puhdistetaan ultraäänellä. Tarvittaessa poistetaan heiluvat ja huonokuntoiset hampaat. Lopuksi koiran hampaat kiillotetaan ja koira herätetään. Tarpeen mukaan koira saa mukaan vielä kipulääkkeet ja antibioottikuurin.

Koiran hampaiden hoito kotona

Kun eläinlääkäri on puhdistanut koiran hampaat ja poistanut hammaskiven, koiran hampaita aloitetetaan hoitamaan kotona HETI. Nykyaikaiset Oxyfresh hammasgeeli ja koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh hammasliuos puhdistavat tehokkaasti koiran hampaita. Ne toimivat molemmat ilman harjaamista, joten niiden käyttö on helppoa, nopeaa ja edullista.

Täsmätuotteet koiran hampaiden kotihoitoon

Koiran päivittäisen suuhygienian hoitoon on tänä päivänä tarjolla perinteisen hammasharja ja hammastahnan lisäksi tehokkaita tuotteita, joiden käyttö on helppoa ja nopeaa. Oxyfresh hammasgeeli ja koiran juomaveteen lisättävä Oxyfresh liuos puhdistavat tehokkaasti koiran hampaita, ilman harjaamista. Kokeile myös uusia, terveellisiä Take My Dog’s Breath Away makupaloja, jotka raikastavat koiran hengitystä.