Julkaistu

Koiran tiineystarkastus

koiran tiineystarkastus


Koiran tiineystarkastus selvittää onko koira tiineenä

Koiran tiineystarkastus voidaan tehdä 24-28 vrk kuluttua siitä, kun koira on astutettu. Tiineystarkastuksia tehdään usein myös silloin, jos on tapahtunut vahinkoastuminen tai epäillään vahinkoastumista.

Tiineysultra

Tiineysultra voidaan tehdä aikaisintaan 24-28 vrk kuluttua koiran astutuksesta. Ultrassa nähdään pentujen sydämet, joita ei ole nähtävissä tiineysen alkuvaiheessa. Liian aikaisin tehty tiineysultra ei siis anna luotettavaa tulosta koiran tiineydestä.

Tiineysultrassa voidaan arvioida myös sikiöiden määrä, mutta syntyvien pentujen määrä ei kuitenkaan aina täysin täsmää ultrassa näkyvien sikiöiden määrän kanssa.

Koiran tiineystarkastus ja vahinkoastuminen

Vahinkoastumisia sattuu silloin tällöin. Vahinkoastumisen sattuessa tai jos on epäilys vahinkoastumisesta, nartun mahdollinen tiineys selvitetään ensin tiineysultralla. Jos tiineysultrassa on nähtävissä ei-toivottuja pentuja, tiineys on mahdollista tässä vaiheessa vielä keskeyttää.

Tiineen koiran ruokinta

Kun koiran tiineys on todettu tiineysultrassa, on aika vaihtaa koiran ruoka tiineelle koiralle sopivaan ravintoon. CLINIVET Puppy on korkealaatuinen penturuoka, joka sopii koiranpentujen lisäksi myös tiinneelle ja imettävälle emolle. Isolle ja jättirodun emolle ja pennuille suositellaan CLINIVET Large Puppy penturuokaa.