Julkaistu

Progesteronitesti

progesteronitesti


Progesteronitesti selvittää oikean astutusajankohdan

Pregesteronitesti selvittää oikean koiran astutusajankohdan. Kun kasvattajalla on pentusuunnitelmia ja halutaan suunnitelmien toteutuvan, koiran progesteronitesti on tärkeä tehdä ennen astutusta.

Milloin progesteronitesti tehdään?

Koiran progesteronitesti tehdään tilanteen mukaan kun juoksun alkamisesta on kulunut 8-11 vrk. Progesteronitestillä selvitetään oikeaa astutusajankohtaa, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Liian aikaisin tehdystä testistä ei ole haittaa, sillä testin voi uusia tarvittaessa muutaman päivän kuluttua.

Oikean astutusajankohdan määritys on tärkeää esimerkiksi, jos astutus tapahtuu pitkän matkan päässä tai jos narttu aiotaan keinosiementää. Tai milloin vain. Oikeaan aikaan astutettu narttu tulee todennäköisemmin tiineeksi ja saa isomman pentueen, joten progesteronitestiin käytetty raha on pieni investointi.

Tiineen koiran ruokinta

Noin neljä viikkoa nartun astutuksen jälkeen voidaan tehdä tiineystarkastus, jolla varmistetaan, että narttu on kantava. Samalla on aika vaihtaa koiran ruoka tiineelle koiralle sopivaan ravintoon. CLINIVET Puppy on korkealaatuinen penturuoka, joka sopii koiranpentujen lisäksi myös tiinneelle ja imettävälle emolle. Isolle ja jättirodun emolle ja pennuille suositellaan CLINIVET Large Puppy penturuokaa.