Julkaistu

Vanhan koiran terveystarkastus

Vanhan koiran terveystarkastus


Huolestuttaako vanhan koiran terveys?

Vanhan koiran terveystarkastus on hyvä ja edullinen tapa pitää huolta koiravanhuksesta. Etenkin, jos seniorikoiran terveysilanne huolestuttaa, on syytä käydä terveystarkastuksessa.

Kun koira vanhenee, koirassa tapahtuu samanlaisia muutoksia kuin vanhenevassa ihmisessä. Sen aineenvaihdusta hidastuu, aistit heikkenevät, liikkuminen vaikeutuu ja ruokahalukin saattaa heikentyä. Vanhuus itsessään ei ole sairaus, mutta koiran elämänlaadun ylläpitämiseksi seniori-ikäiselle koiralle suositellaan säännöllistä käyntiä terveystarkastuksessa.

Mitä vanhan koiran terveystarkastus sisältää?

Seniori-ikäisen koiran terveystarkastuksessa tarvittavat toimenpiteet riippuvat siitä, minkälainen kunto vanhuskoiralla on. Pirteälle mummokoiralle tai pappakoiralle saattaa riittää suppea terveystarkastus, missä tutkitaan koiran vointi yleisesti, silmien, korvien ja hampaiden kunto ja kuunnellaan sydämen toimintaa.

Lisäksi voidaan ottaa esimerkiksi verikoe, virtsakoe, kilpirauhaskoe ja muita kokeita, jos terveystarkastuksessa niille ilmenee tarvetta.

Vanhan koiran ruokinta

Seniori-ikäisen koiran ravinnontarve poikkeaa oleellisesti aikuisen koiran ravinnon tarpeesta, CLINIVET on kehittänyt varta vasten vanheneville ja jo ikääntyneille koirille tarkoitetun CLINIVET Adult Senior senioriruoan. Se sisältää huippulaatuista proteiinia kananlihasta ja runsaasti Omega-rasvahappoja vanhenevan ihon ja turkin terveyden ylläpitämiseksi. Ruoassa on mukana myös ylivoimainen nivelten voitelupaketti nivelten ja rustojen hyvinvointiin.

Kokeile myös terveellisiä, kananmaksasta käsinleivottuja Run Free-makupaloja. Ne sisältävät pirunkouran juurta, joka hoitaa ja huoltaa niveliä.